JADS: Ladies of Data 2024

Ladies of Data 2024: Debiasing (with) AI

Op 16 april 2024 organiseert de JADS het Ladies of Data event. Kunnen we AI creëren zonder onze eigen vooroordelen? En hoe kan AI worden ingezet om meer objectieve beslissingen te nemen in contexten waarin mensen nog steeds (onbewust) bevooroordeeld zijn in hun keuzes? Ladies of Data 2024 is de plek waar deze vragen verkend worden en mensen worden samengebracht om uit te zoeken hoe AI beslissingen kan nemen zonder favorieten te kiezen.

Bij Ladies of Data 2024 wordt diep ingegaan op zowel de uitdagingen van vooroordelen in AI en hoe AI kan helpen bij het verminderen van vooroordelen in de samenleving. Nu taken die ooit door mensen werden uitgevoerd, geautomatiseerd worden door AI, kunnen vooroordelen doorsijpelen en leiden tot oneerlijke beslissingen. Een groter bewustzijn van dit probleem stimuleert de ontwikkeling van eerlijke en objectieve AI, zonder menselijke vooroordelen over te nemen. 

Tijdens dit event wordt besproken hoe AI actief kan bijdragen aan het verminderen van vooroordelen, zelfs in situaties waar menselijke vooroordelen onbewust blijven voortbestaan.

Ga mee op een verkenning van de uitdagingen en oplossingen op het snijvlak van vooroordelen en AI, met keynote-presentaties, interactieve breakout-sessies en een netwerkborrel om ervaring en betrokkenheid bij Ladies of Data 2024 te versterken. 

1977