Terugblik Vitaliteitsochtend

AFTER-Talks

Terugblik Vitaliteitsochtend

13 juni 2024

Op 12 juni vond in De Gruyter Fabriek de eerste Vitaliteitsochtend plaats. De ochtend stond in het teken van gezondheid van lichaam en geest. Een groep van twintig ondernemers en werknemers uit De Fabriek kwam samen om de dag met elkaar goed en actief te beginnen.

Intrinsieke of extrinsieke motivatie

Met verse smoothie in de hand begon de ochtend met een inspirerende presentatie van Tom Barten, voorman van Changing Life en oprichter van Personal Body Plan. Door middel van praktische en herkenbare voorbeelden liet hij zien hoe lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Doe jij iets omdat je omgeving dat vraagt of je aan een bepaald beeld wil voldoen? Of doe je iets vanuit een eigen overtuiging? Of wel, ben jij extrinsiek of intrinsiek gemotiveerd? 

Of het nu gaat om meer bewegen, gezonder leven, je fitter voelen op een manier bij past bij jou, afvallen; de kans dat je een doel bereikt en, nog belangrijker, het vasthoudt is veel groter als je intrinsiek gemotiveerd bent. 

Opnieuw leren ademhalen

Na de presentatie verplaatste de groep naar het Kunstplein. Hier liet Denise van Changing Life de deelnemers kennismaken met andere manieren van ademhalen. Veel mensen halen niet op de juiste manier adem, waardoor maar een klein deel van de longcapaciteit wordt gebruikt. Door middel van twee oefeningen ervoeren we wat diepere inademing doen met het lichaam en de geest.

Samen in beweging

Tot slot splitste de groep in tweeën. Op basis van een eigen keuze ging het ene deel naar buiten voor een bootcamp les en het andere deel volgde een les pilates op het Kunstplein. Het lichaam in beweging, op twee totaal verschillende manieren. Maar beide met hetzelfde doel: gezondheid van lichaam én geest!

Met dank aan Changing Life en Buro Barabas!

De Vitaliteitsochtend kwam tot stand op initiatief van Jos Timmermans, eigenaar van Changing Life en ondernemer in De Gruyter Fabriek en door samenwerking met Sofie Verhagen, pilatesdocente en werkzaam bij Buro Barabas, ook gevestigd in De Gruyter Fabriek.

Bouw jij mee aan de community?

Ben jij net als Jos en Sofie werkzaam in De Fabriek, en heb jij ook iets tofs, interessants of vernieuwends te delen met de community? Neem contact op met communicatie@degruyterfabriek.nl. Samen met jou zoeken we graag naar haakjes voor onze volgende events.

Bekijk alle foto's

Hieronder vind je een preview van de foto's. Benieuwd naar alle foto's?

BEKIJK ALLE FOTO'S HIER

Dank voor het invullen

Je bent bijna ingeschreven voor onze nieuwsbrief. Er is een bevestiging via e-mail naar je onderweg.