Zoveel vragen, zoveel antwoorden

Alles wat je weten wil op een rijtje

Zoveel vragen, zoveel antwoorden

Hoe kom je in aanmerking voor een ruimte in De Gruyter Fabriek? Wat is het noodnummer na kantooruren? Is er een bushalte in de buurt? We geven je graag antwoord op deze en meer vragen. 

Veelgestelde vragen

Wie is eigenaar van De Gruyter Fabriek?

N.V. BIM is eigenaar van het gebouw en tevens ook van de community. 

Hoe kan ik De Gruyter Fabriek bereiken?
Ben je benieuwd naar onze community en wat De Gruyter Fabriek je te bieden heeft? Wil je weten wat de mogelijkheden zijn en welke ruimten er nu, of in de (nabije) toekomst beschikbaar zijn?  Neem dan contact met onze community manager Niels Kersten via mail

Wat zijn de openingstijden van De Gruyter Fabriek?

De algemene toegangspoort naar het terrein is op werkdagen (maandag t/m vrijdag) tussen 07:00 en 21:00 uur geopend. Door de aanwezigheid van detectielussen in het wegdek is het altijd mogelijk om het terrein met voertuigen te verlaten, ook als de poort gesloten is. Als ondernemer binnen de favriek heb je met je tag  24/7 toegang tot het terrein en het gebouw.

Loop- en fietspoorten
Voetgangers en fietsers kunnen het terrein altijd verlaten via de loop- en fietspoort naast de algemene toegangspoort. Op P4, de verhoogde parkeerplaats gelegen tegenover ingang L, is eveneens een loop-/ fietspoort aanwezig die toegang biedt tot het terrein van de Brabanthallen. Deze poort is geopend van maandag t/m vrijdag van 08:00 uur tot 18:00 uur
Toegangsdeuren ingangen A t/m N
De buitendeuren van het gebouw zijn op werkdagen tussen 08:00 en 17:30 uur geopend.

Kan ik eten en drinken tijdens mijn bezoek aan De Gruyter Fabriek?

Je bent welkom in onze Brasserie F@degruyter voor koffie, lunch of de verhuur van vergaderruimtes. Klik hier

Kan ik als huurder post en pakketjes ontvangen en verzenden?

Ja, aan de voorzijde op het terrein bij de entree naar P2/P3 is de receptie gevestigd in het voormalige portiershuisje. Op werkdagen (maandag t/m vrijdag) tussen 08.15 - 17.00 uur zijn de medewerkers van de receptie aanwezig. Zij wijzen je de weg of verzorgen de post en pakketjes.

Wat zijn de werkzaamheden van de receptie?

  • sorteert de binnengekomen post en verdeelt deze in de postbussen welke binnen de receptie gesitueerd zijn (iedere huurder ontvangt een eigen postbus)
  • neemt namens jou pakketten in ontvangst
  • zorgen voor verzending van jouw (klein)e pakketjes
  • staat bezoekers die zich aan de balie melden te woord
  • verwijst bezoekers wanneer nodig door naar de betreffende huurder in de DGF

Is er een receptie bij De Gruyter Fabriek?

Ja, aan de voorzijde op het terrein bij de entree naar P2/P3 is de receptie gevestigd in het voormalige portiers huisje. Op werkdagen (maandag t/m vrijdag) tussen 08.15 - 17.00 uur zijn de medewerkers van de receptie aanwezig. Zij wijzen je de weg of verzorgen de post en pakketjes.

Mag ik foto’s maken in en om De Gruyter Fabriek?

De Gruyter Fabriek is een bedrijfsverzamelgebouw waarin iedere dag ongeveer 1200 mensen werkzaam zijn. Het is niet toegestaan om in de openbare ruimte foto’s te maken zonder toestemming van de beheerde NV BIM. In de eigen ruimtes mag dat uiteraard wel.

Zijn er douches aanwezig?

Op de eerste verdieping bij ingang T zijn er twee douches beschikbaar voor iedereen werkzaam binnen de fabriek.

Zijn er ontmoetingsplekken voor bewoners?

Ja, we hebben twee plekken in de fabriek waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, dat is de Kiet van Piet, die ligt aan de kade bij De Gruyter Fabriek en de Huyskamer, ruimte 4245. Beiden zijn bedoeld als ontmoetingsruimte waar men vrij binnen mag lopen. Ook binnen de openbare ruimten van de fabriek zijn verchillende ontmoetingsplekken ingericht.

Daarnaast kun je terecht voor een kopje koffie of lunch bij onze Brasserie F@degruyter, ingang F.

Zijn er vergaderruimtes beschikbaar?

We hebben voor huurders diverse vergaderruimtes beschikbaar. Mocht je als niet bewoner willen vergaderen dan kan dat via onze brasserie F@degruyter. Kijk hier

Is De Gruyter fabriek toegankelijk voor mindervaliden?

Ja. wij hebben drie liften waarmee je op iedere verdieping kan komen en er zijn twee invalidetoiletten aanwezig. De liften vind je bij ingang G, H en L.

Is er een deelauto beschikbaar?

Ja, we hebben een elektrische deelauto die ter beschikking staat van de bewoners. Deze auto kan per uur gereserveerd worden via de WeGo app.

Is het mogelijk om een event te organiseren bij De Gruyter Fabriek?

Ja, dat kan bij onze Brasserie F@degruyter.

Kan ik een rondleiding krijgen in de fabriek?

Wil jij De Gruyter Fabriek graag van binnen zien en alle verhalen van ‘de fabriek’ van vroeger horen? Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch verzorgt de rondleidingen namens de BIM en kan je de volledige geschiedenis vertellen. 

Het is ook mogelijk een rondleiding te reserveren voor een grotere groep. Hierbij is er zelfs de mogelijkheid met de boot te vertrekken vanaf het Bolwerk Sint-Jan in het centrum van ‘s-Hertogenbosch. 

Dank voor het invullen

Je bent bijna ingeschreven voor onze nieuwsbrief. Er is een bevestiging via e-mail naar je onderweg.